Home » Handleiding feestmenu Deluxe

Handleiding feestmenu Deluxe


Hapjes :

Simpel, de bitterbal van gerookte zalm is en blijft een bitterbal, de friteuse is de ideale oplossing voor deze jongens, gewoon even goudbruin bakken en de zure room/graanmosterd dip best apart erbij serveren.

De oester geven we los mee, die zit afgesloten in gezuiverd zeewater dus die kan er wel even tegen. De schelp geven we ook gereinigd mee.

Nadien is het gewoon bloemschikken, we halen de oester uit het water, leggen die in de schelp, leggen er een lepeltje aardappelsalade bij en werken het geheel af met radijsjes. ( zie fotootje onderaan )

De chili is gewoon op te warmen in een pannetje, de microgolf moet volgens mij ook lukken moest dat makkelijker zijn, die keuze is aan u.
Voor de rest is de chili afgewerkt, enkel te serveren op het meegeleverde tacootje en een dotje mais crème er bovenop. ( zie fotootje onderaan)

De gyoza is een hapje dat u best op kamertemperatuur serveert, dus buiten het een beetje presentabel krijgen is er voor de rest niet veel werk meer aan. We geven alles mee in aparte potjes.

Buikspek : het spek zelf is gemarineerd en voorgegaard maar zou nog even opgewarmd moeten worden, niet al te heet, niet nog eens bakken. Gewoon genoeg temperatuur geven zodat het een aangenamer en zachter mondgevoel geeft. Een of maximum twee minuutjes in een oven op 130 graden is meer dan genoeg. De hummus komt er gewoon in een puntje bovenop en word afgewerkt met de andere ingrediënten. 

Voorgerecht :

De prei olie en de croutons leg je even opzij tot het laatste moment.
De rode kool gaan we nog even marineren, de marinade hiervoor komt in een apart potje mee. Om het beste effect ( lekker krokant ) te behouden doen we die best niet te niet te lang op voorhand. 
De knolselder crème en de ossenstaart moeten we even opwarmen in 2 kleine (steel)pannetjes, rustig op een klein vuurtje laten opwarmen, af en toe eens omroeren.
De coquilles zijn voorgebakken en als die nog eventjes de oven passeren (2 minuten op 150 graden) dan is het enkel nog de ingrediënten omvormen tot een leuk bordje. ( zie fotootje onderaan )

Soep :

De soep is zeer eenvoudig, de soep zelf opwarmen in een pot, ondertussen enkele puntjes rouille op de toastjes spuiten en afwerken met de rauwe selder en waterkers.

De Parelhoen :

Het broodje op voorhand even afbakken in de oven, 5 minuten op 180 graden. De selder en chorizo warmen we even op in een steelpannetje. Ondertussen kan de parelhoen zelf ook even de oven in, een vijftal minuten op 180 graden moet volstaan. De bijhorende dressing werkt het geheel op het bord af.

Het Hert :

Dit gaan we zo gemakkelijk mogelijk houden, deze gang is net zoals de andere zo volledig mogelijk voorbereidt zodat u daar met een paar gemakkelijke handelingen vanaf bent.

Wat hebben we nodig? Een oven (warme lucht, ongeveer 170 graden), een friteuse, een klein (steel)pannetje en een iets grotere pot half gevuld met warm water, niet kokend, gewoon op een klein vuurtje zodat het water net niet kookt (rond de 80 graden). Heel nauwkeurig moet u dat niet controleren, te warm om uw vinger in te houden? Goed genoeg! En misschien ook een zeefje.

Plan van aanpak

Het vlees (hert) : Op ovens kan veel verschil zitten ( afhankelijk van het merk en de staat ) Ik stel dus ook geen tijdsschema tot op de seconde voor. Nadat de oven voorverwarmd is tot 170 graden, mag het vlees er een 6 minuten in. Normaal gezien komen we zo tot een mooi resultaat. Na het bakken in oven, kan je best de ovenschaal afdekken met zilverpapier en nog een viertal minuutjes laten rusten. Nadien mag je het heerlijke vlees versnijden. Tijdens het bakken van het Hert hebt u wat tijd om de rest af te werken. De saus kan je opwarmen in een klein (steel)pannetje, rustig op temperatuur laten komen. Het inkoken deden wij al voor u, dus gewoon even op temperatuur laten komen.

De groentjes zijn klaar, afgewerkt en op smaak gebracht, ze moeten gewoon even opgewarmd worden. Dat gaan we doen door die zakjes gewoonweg in het warme water ( net niet kokend ) te leggen. Geen gedoe en toch heerlijk! Na een minuutje of tien zijn de alle groentjes mooi op temperatuur. Nadien gewoon het zakje opensnijden en even uitgieten in het zeefje om het overtollige vocht te verwijderen. De groenten werden uitgekozen om tegen een stootje te kunnen, dus een minuutje meer of minder is geen groot drama,

Tijdens het versnijden van het vlees nog even de rosti in de friteuse leggen en goudbruin laten bakken. 

Nadien gewoon nog alles op een schotel of bord dresseren en uw huzarenstukje is klaar om op tafel gezet te worden.

Dessert :

Hier hebben we er voor gekozen om alles mee te geven op een wegwerp bordje, het dessert is te fragiel om nog te verplaatsen, en geef toe, aangezien het richting het einde van de avond gaat is het voor jullie ook gemakkelijk om gewoon iets op tafel te kunnen zetten ;)