Home » Handleiding feestmenu Veggie

Handleiding feestmenu Veggie


Hapjes :

Brochette : eventjes opwarmen in de oven, moet niet heet zijn, gewoon een minuutje of twee op 150 graden is meer dan genoeg, Mosterdzaad komt er nadien bij. ( zie fotootje hieronder ) 

Tabouleh : een gerechtje dat op kamertemperatuur gegeven wordt, dus buiten het samenstellen is er geen werk meer aan. ( zie fotootje hieronder ) 

Panna Cotta : enige werk dat u hebt is even de champignons aanbakken en het geheel samenstellen.

Polenta : het kroketje even goudbruin bakken in de friteuse, de creme van gerookte mais er bovenop spuiten voor het serveren en afwerken met waterkers. ( zie fotootje hieronder ) 

Witloof : witloof even opwarmen in de oven, zelfde principe als de brochette, gewoon een aangename temperatuur geven zonder echt te bakken. Een crème van parmezaan en prei olie werken het geheel verder af.

Voorgerecht :

De creme van aardpeer warmt u best op in een steelpannetje op een laag vuurtje, af en toe even omroeren en dan zou dat mooi in orde moeten komen. Het kroketje met champignons en de venkel een minuut of 5 in de oven op 160 graden, en het gerechtje verder samenstellen.

Soep :

De soep zelf opwarmen in een pot op een niet al te hoog vuur, af en toe een in roeren. De garnituur zelf kan in een soeptas waarna u de soep er gewoon overgiet, of andersom. Volledig uw keuze.  Ondertussen kunt u puntjes zure room op de toastjes spuiten en afwerken met de rauwe selder.

Tussengerecht :

De saus met de groentjes rustig opwarmen in een potje op gemiddeld vuur, als deze warm is kunt u de ravioli bijvoegen. Deze is gaar, het is de bedoeling om die gewoon op te warmen, naar verdere garing moet u niet kijken. Nadien gewoon afwerken met de crumble van kastanje en de garnituur.

Hoofdgerecht :

De cremeux van pompoen leveren we op een wegwerpbordje, misschien niet het mooiste zicht op uw kersttafel maar het is een beetje te fragiel om nog te verplaatsen nadien, dus lijkt ons dit de beste optie. Deze moet enkel afgewerkt worden met de crème van mascarpone en limoen, de rauwe wortel, crostinni, gebrande bloemkool en de truffel.

De pasta parel met wortel met de gegrilde haloumi kunt u makkelijk opwarmen in een klein potje en als een side dish serveren.

Dessert :

Hier hebben we er voor gekozen om alles mee te geven op een wegwerp bordje, het dessert is te fragiel om nog te verplaatsen, en geef toe, aangezien het richting het einde van de avond gaat is het voor jullie ook gemakkelijk om gewoon iets op tafel te kunnen zetten ;)